Spaghete cu sos de ciuperci

| | Actualizat: 2014-01-22 11:19:52

Spaghetele cu sos de ciuperci reprezinta un preparat savuros, dar si o metoda grozava de a varia retetele clasice cu paste. Descopera cum spaghetele pot fi absolut delicioase si in absenta ingredientelor cu carne!

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

usor

Ingrediente

250 g spaghete
350 g ciuperci
200 ml sos de rosii (rosii maruntite in bulion)
2 fire de ceapa verde (se poate pune si ceapa normala)
3 catei de usturoi (sau un fir de usturoi verde)
2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
busuioc
rozmarin
oregano
sare
piper

Mod de preparare

Pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, adauga spaghetele. Respecta timpul de fierbere inscris pe ambalaj. Cat timp fierb pastele, prepara sosul.

Toaca ceapa si usturoiul marunt si pune-le la calit in tigaia incinsa cu ulei. Curata si toaca ciupercile marunt (poti folosi si ciuperci la conserva) si adauga-le si pe ele la calit. Dupa 1-2 minute, adauga sosul de rosii si incepe asezonarea sosului cu rozmarin, busuioc, oregano, sare si piper.

Lasa-le sa fiarba cam 5-7 minute, apoi toarna-le peste spaghetele strecurate si amesteca-le.

Trucuri

Daca vrei ca spaghetele sa aiba un gust si mai savuros, adauga jumatate de pahar de vin alb in sos si serveste-le cu patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Citeste si despre