Pizza Quatro Formaggi

| | Actualizat: 2012-06-06 12:20:20

Pizza Quatro Formaggi este un tip clasic de pizza italiana si un rasfat culinar pentru iubitorii de branzeturi si condimente delicioase!

Timp de preparare

100 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

Pentru aluat

500 g faina

30 g drojdie

2 linguri ulei de masline

200 ml apa calduta

sare

Alte ingrediente

100 g branza cu mucegai

100 g mozarella

100 g cascaval

2-3 linguri ulei de masline

1 lingurita oregano

1 lingurita busuioc uscat

50 ml sos de rosii

Mod de preparare

Pune faina intr-un bol, impreuna cu sarea, oregano si busuiocul.

Dilueaza drojdia in putina apa calduta si adaug-o peste faina, impreuna cu uleiul si restul de apa. Framanta bine, pana cand devine un aluat elastic. Lasa-l la dospit, intr-un loc cald, cam 30 de minute.

Dupa ce a crescut, intinde blatul, pune-l intr-o tava unsa cu ulei, adauga pe deasupra sosul de rosii si incepe sa presari cate un rand din fiecare tip de branza, ras in prealabil.

Stropeste branzeturile cu putin ulei de masline si baga tava la cuptorul incins bine.

Las-o sa stea cam 30-40 de minute, pana cand aluatul este bine facut.

Sfaturi

Daca esti pe graba, poti scuti timpul depus pentru prepararea aluatului, cumparandu-l gata facut, din supermarket.

Tipul bucatariei

italiana

Citeste si despre