Mancare de gutui

| | Actualizat: 2012-03-26 12:18:51

O garnitura de post speciala este delicoasa mancare de gutui, un preparat pe care multi si-l amintesc din perioada copilariei. Fructele specifice toamnei se pot consuma si in cadrul unui fel de mancare principal, nu doar ca desert in diversele forme cunoscute.

Foto: in-luxembourg.blogspot.com

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Medie

Ingrediente

2 gutui

1/3 cana zahar

1 lingura faina

scortisoara (coaja)

ulei

Mod de preparare

Pune zaharul la topit la foc mic impreuna cu scortisoara, apoi adauga 125 ml apa si amesteca pana obtii un sirop omogen.

Curata si taie gutuile in 8 parti, indeparteaza miezul si prajeste feliile in ulei incins pana se inmoaie suficient.

Incalzeste din nou siropul cu zahar si adauga treptat faina amestecata in prealabil cu apa, pentru a nu face cocoloase.

Pune apoi gutuile prajite in crema dulce obtinuta, completeaza cu apa cat sa acopere fructele si lasa totul la foc mic timp de 5-10 minute.

Mod de servire

Se servesc la orice friptura, fara alta garnitura sau salata.

Trucuri de preparare

Pentru un plus de savoare, poti adauga coniac in ultimele 5 minute de fierbiere. Renunta la acest truc daca vrei sa consumi preparatul in perioada postului.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 73,3 kcal

Carbohidrati: 19,8

Grasimi: 2,3 g

Proteine: 1,4 g

Citeste si despre