Friptura cu banane

| | Actualizat: 2012-05-15 17:38:18

Friptura cu banane este o reteta usor exotica, cu care iti poti impresiona invitatii la o cina festiva sau pe care o poti savura cand vrei sa iei o gustare cu continut scazut de calorii!

Foto: australianbananas.com.au

Timp de preparare

20 minute

Numar portii

4

Dificultate

usor

Ingrediente

sucul de la 4 portocale (aprox. 250 ml)

coaja de la 1/2 portocala

2 linguri de zahar brun

3 banane taiate felii

500 g cotlete carne de porc, fara grasimi

spanac

Mod de preparare

Prepara mai intai sosul, amestecand zaharul, sucul si coaja de portocale intr-o cratita, pe care o pui pe foc. Las-o sa fiarba pana cand se topeste zaharul.

Adauga feliile de banane si da focul mic inca doua minute, dupa care ia-o de pe aragaz si lasa sosul sa se raceasca.

Intre timp, prepara cotletele pe gratar, curata spanacul si spala-l bine.

Monteaza o farfurie cu un pat de spanac, un cotlet de porc si pe deasupra sos cu banane, cu ajutorul unei linguri.

Valori nutritrionale per portie

Calorii: 272.2

Proteine: 28 g

Grasimi: 5 g

Carbohidrati: 26 g

Fibre: 2 g

Fier: 2 mg

Zinc

Citeste si despre