Budinca de spanac cu carne

| | Actualizat: 2012-12-11 14:50:43

Budinca de spanac cu carne este un preparat inspirat din bucataria traditionala greceasca.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

400 g spanac

20 g unt

150 g carne tocata

2-3 linguri faina

3 oua

sare

piper

parmezan ras

Mod de preparare

Spala spanacul sub jet de apa rece, astfel incat sa nu ramana pamant pe frunze. Pune spanacul la fiert, iar dupa ce s-a patruns, pune-l la scurs, apoi toca-l bine. Amesteca spanacul cu un sos facut din faina si lapte.

Peste compozitia rezultata trebuie sa adaugi 2 galbenusuri, jumatate din cantitatea de unt, carnea tocata, albusurile batute spuma, sare si piper.

Unge o tava termorezistenta cu restul untului, apoi toarna compozitia in ea. Da budinca la cuptor la bain-marie pentru 40 de minute, iar in ultimele 10 minute unge suprafata acesteia cu galbenusul ramas, apoi presara deasupra parmezan.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre