Compot de cirese

| | Actualizat: 2012-07-30 16:56:24

Compotul de cirese este foarte apreciat de intreaga familie, fiind unul dintre preparatele care se regasesc printre conservele de iarna.

Foto: borninthewrongcentury.wordpress.com

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 kg cirese

6 linguri zahar tos

1 l apa

3-4 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Spala ciresele bine, curata-le de codite, apoi aseaza-le in borcane, pana sus.

Amesteca zaharul cu zaharul vanilat, apoi adauga in fiecare borcan in care ai pus fructele si cate o lingura din amestecul de zahar. Completeaza cu apa, pana ce se umple borcanul.

Pune capacele peste borcane, infileteaza-le bine, apoi agita-le pana se dizolva zaharul.

Pune o oala inalta cu apa, dar ai grija ca pe fundul ei sa asezi un prosop. In aceasta oala asezi borcanele si le dai la fiert, circa 40 de minute.

Scoate borcanele din apa si lasa-le invelite in paturi, avand grija sa le verifici daca trag aer, prin intoarcerea acestora cu gura in jos. Da borcanele la camara pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre