7 crafturi pentru copii din cartoanele de oua

| | Actualizat: 2014-04-02 14:38:51

Crafturile din cartoane de oua sunt idei creative si educative prin care poti recicla sau refolosi aceste dispozitive impreuna cu copilul tau. Nu lasa cartoanele de oua sa ajunga la cosul de gunoi! Transforma-le, impreuna cu manutele perspicace ale prichindelului tau, in floricele, animalute, ghivece de flori, jocuri si alte crafturi sau decoratiuni interesante pentru camera copilului sau pentru casa. Iata cateva idei din care sa te inspiri!

1. Omida

Omida este unul dintre cele mai simple crafturi pe care le poti face impreuna cu copilul. Aveti nevoie de un carton de 10 oua, pe care sa il decopertati si sa il taiati pe jumatate, pe lung, astfel incat sa fie format din 5 spatii goale pentru oua. Intoarceti bucata de carton cu gura in jos, incepeti sa pictati formele de oua, iar intr-unul dintre capete atasati antenute, ochisori si desenati cu creionul sau carioca gurita sau alte elemente specifice omizii.

2. Flori

O metoda interesanta si creativa este sa transformi cartoanele de oua in flori decorative colorate si vesele pentru casa. Tot ce trebuie sa faceti este sa decupati fiecare cupa sau locas al oului din cofraj. Gauriti-le pe fiecare in parte, in centru, si atasati-le cate o sarmulita lunga si colorata pe post de tulpina. Apoi, lasa copilul sa picteze cupa in diferite culori si modele si pune-le aspectuos intr-o vaza. Nu-i asa ca arata minunat? Sunt tocmai potrivite pentru decorarea casei tale in aceasta primavara!

3. Fluture

Cofrajul de oua te poate ajuta si la crearea unui fluture decorativ, foarte simpatic. Decupeaza cartonul la fel ca pentru omida, pana iti ramane o parte formata din 5 locasuri lipite intre ele, pe lung. Separat, decupeaza doua aripi din hartie cartonata, suficient de mari cat sa poata fi alipite cofrajului si sa formeze, impreuna cu acesta, un fluture mare. Lasa copilul sa coloreze si decoreze cofrajul si aripile cu pensula si acuarele. Nu uitati sa decorati capul fluturelui cu antenute din sarmulite si ochi creionati cu o carioca.

4. Joc

Cofrajul de oua poate deveni cu succes o tabla de joc care va tine ocupat copilul cateva ore in sir. Alege cartonul cu 30 de spatii de oua, care este si cel mai mare de pe piata. Cumpara si un pachet mare cu pampoane de mici dimensiuni, colorate in mai multe nuante. Apoi, pictati cu acuarele interiorul locasurilor pentru oua in fiecare culoare care se regaseste in pachetul cu pampoane. Rastoarna pampoanele langa cofraj si provoaca copilul sa le puna in spatiile corespunzatoare, in functie de culoare.

5. Piese tip lego

Blocurile de constructie sunt jocuri educative la varste mici. Puteti improviza piesele de tip lego din cofraje diferite de oua. Alegeti cofraje de 4, 6, 10 si 30 de oua. Pe cel de 10, impartiti-l in doua astfel incat sa aveti doua cofraje mai mici, cu cate 5 locuri pentru oua. Pe cel de 30 de oua, decupati-l in bucati mai mici, de cate 7, 8, 9 locuri de oua, in asa fel incat cofrajele mai mici astfel formate sa aiba numere diferite de spatii pentru oua. Lipiti bine capacul fiecarui cofraj, astfel incat sa nu se desfaca in timpul manuirii lor si pictati-le in culori diferite.

6. Paianjen

Un alt craft care poate fi facut din cartonul de oua este paianjenul. Nu aveti nevoie decat de o cupa de la cofraj, pe care sa o pictati in negru si careia sa ii atasati ochi. Apoi, din sarmulite, puteti forma cele 3 perechi de picioare. Imbracati sarmulita in ata groasa, astfel incat picioarele paianjenului sa para "paroase". Dati 3 gauri intr-o parte a cartonului si 3 in alta si atasati picioarele.

7. Ghiveci

Realizeaza impreuna cu prichindelul tau un mic proiect simpatic si ecologic. Transformati un cofraj de 10 oua intr-un ghiveci, compartimentat cu mai multe tipuri de plante. Umpleti cofrajul cu pamant de flori si plantati cateva seminte de zarzavaturi diferite pentru gatit in fiecare cupa de ou. Copilul va fi fascinat in momentul in care vor rasari primele firisoare din verdeturi.

Citeste si despre