7 crafturi de Pasti pentru copii

| | Actualizat: 2014-04-02 14:39:30

Crafturile de Pasti pentru copii reprezinta o metoda interesanta si distractiva prin care copilul isi poate dezvolta imaginatia, creativitatea, indemanarea si are ocazia sa invete mai multe lucruri despre una dintre cele mai importante sarbatori crestine de peste an. Pastele nu presupune doar vopsitul si decorarea oualor, prepararea mancarurilor si curatenia casei, ci si decorarea caminului cu cele mai trasnite, vesele si haioase crafturi facute de manuta copilului!

1. Colier cu oua de Pasti

Unele dintre cele mai simpatice crafturi pe care le poate face o fetita sunt colierele create din oua de Pasti, de plastic. Pentru aceste crafturi aveti nevoie de panglica in diverse culori, margelute colorate si un ou de plastic colorat si vesel. Creati colierul astfel incat sa pozitionati oul in centrul margelutelor si legati panglica la capete.

2. Ghiveci deghizat in iepuras

Transforma un ghiveci obisnuit din casa in cel mai simpatic craft de Pasti pentru casa ta. Luati un ghiveci, pictati-l intr-o culoare vesela si deghizati-l intr-un iepuras. Desenati-i botic si mustati cu o carioca neagra, lipiti-i un pampon pe post de nasuc, doi ochi, apoi decupati doua urechiuse din hartie cartonata si infigeti-le in pamant, in dreptul chipului.

3. Cosulet de Pasti

Cosuletele de Pasti sunt unele dintre decoratiunile cele mai atractive ale casei. In acestea se pot depozita ouale vopsite, dulciurile sau alte decoratiuni de mici dimensiuni: oua de plastic, iepurasi, puisori etc. Copilul poate face singur un astfel de cos din hartie sau carton, decupand portiuni dreptunghiulare si lipindu-le intre ele, pana da forma unui cos rotund, patrat sau dreptunghiular. Apoi, da gauri in parti laterale si agata o panglica de-o parte si de alta a cosului. Incurajeaza copilul sa accezorizeze cosuletul cu diverse decoratiuni si desene.

4. Cutiute de bomboane pentru Pasti

Invata copilul sa faca cele mai speciale cutiute pentru bomboane, intr-o forma orginala. Luati o rola de carton de la hartia igienica si umpleti-o cu tot soiul de bombonele ambalate, pana se umple. Apoi, imbracati rola de hartie igienica in servetel si rasuciti-l la ambele capete, astfel incat sa para o bomboana mai mare, invelita in servetel. Peste servetel, puteti sa mai accesorizati craftul cu tot soiul de figurine din fetru, carton sau cu margelute ori alte decoruri care sunt pe placul copilului.

5. Masca in forma de iepuras

Transformati Pastele de anul acesta intr-un bal venetian si creati-va cele mai simpatice masti cu specific. Decupati un carton sub forma unor ochelari, atasati un elastic astfel incat masca sa poata fi prinsa peste cap si decupati in zona ochilor forme de inimioare sau floricele. Apoi, decupati, din acelasi carton, doua urechiuse de iepurasi si lipiti-le de ambele "lentile", astfel incat sa stea indreptate in sus. Lasa copilul sa coloreze si sa accesorizeze masca dupa bunul plac, adaugandu-i tot soiul de accesorii colorate si sclipicioase.

6. Ghirlanda din oua

Decorati casa cu ghirlande de sezon, formate din oua decupate si colorate din carton si legate pe o ata cat mai lunga. Desenati un model de ou pe carton, apoi folositi-l pe post de sablon pentru toate celelalte oua pe care le veti decupa. Nu uitati sa le colorati cat mai vesel, pe fiecare in parte, sa le gauriti in partea de sus si sa le prindeti, in sir, pe sfoara.

7. Tablou de Pasti

Lasa creativitatea si talentul copilului sa zburde liber pe o coala de hartie, creand astfel un tablou decorativ pentru Pasti. Ofera-i ca tema sarbatorile de Pasti si spune-i cam ce tip de desene s-ar potrivi cu aceasta perioada - oua, iepurasi, puisori, floricele etc. Apoi, lasa-l pe el sa aleaga un simbol al Pastelui si incurajeaza-l sa-l picteze pe hartie cu pensula si acuarelele. Inrameaza capodopera prichindelului si atarn-o in casa.

Citeste si despre