9 crafturi sclipitoare pentru copii

| | Actualizat: 2013-10-25 15:04:51

Crafturile stralucitoare sau sclipitoare sunt ca un magnet pentru privirile curioase ale copilului, fermecat de culorile vibrante pe care le emana aceste accesorii decorative. Aduna laolalta paiete, pietre semipretioase, margele si alte materiale sclipicioase si confectioneaza, impreuna cu copilul tau, cele mai impresionante crafturi pentru a-i decora camera sau pur si simplu, pentru a se juca cu ele!

1. Pestisor din cd cu margelute

Stiai ca un banal cd vechi se poate transforma cu usurinta in cel mai sclipitor pestisor decorativ? Incearca sa faci un astfel de craft cu micutul tau, lipind pe suprafata lucioasa a cd-ului cat mai multe margele colorate si pietre stralucitoare. Apoi, confectionati din carton aripile, coada si gura pestelui si lipiti-le in partile aferente, pe cd.

2. Dovleci pretiosi

Ca tot este toamna, iar Halloweenul se apropie, puteti incerca sa transformati cativa dovleci in adevarate "bijuterii" decorative pentru casa. Lipiti tot soiul de pietricele stralucitoare sau ghirlande de margele pe ei, in diverse modele. Daca nu aveti la indemana margele sau pietre, imbracati-l in sclipici. Este tot ce trebuie sa faceti pentru a da o fata stralucitoare dovlecilor atat de populari in aceasta perioada a anului.

3. Rama foto deosebita

Creeaza impreuna cu copilul tau o rama foto din carton si scoateti-o in evidenta, prin accesorizarea cu diverse elemente decorative stralucitoare. Folositi accesorii sclipicioase intr-o singura nuanta, pentru a nu incarca foarte mult rama si a-i oferi un aspect inestetic.

4. Suport sclipicios pentru creioane

Orice obiect din casa poate fi imbracat in mantia stralucitoare oferita de margele, pietre semipretioase sau de praful de sclipici magic. Puteti incerca sa oferiti un aspect deosebit pana si suportului pentru creioane. Este important sa aveti un suport cilindric cu suprafata mata (fara proeminente) sau sa-l confectionati voi, din carton. Pictati-l intr-o nuanta preferata a copilului, apoi lipiti pietre stralucitoare pe el, pana cand acoperiti toata suprafata.

5. Ghiveci impopotonat

Permite-i copilului sa se joace cu sclipiciul si margelutele sau pietrele semipretioase pentru a decora unul din ghivecele de flori din casa. Acesta poate crea un model decorativ atat pe suprafata ghiveciului, cat si pe tavita de apa a florilor.

6. Bratari pretioase

Creeaza impreuna cu fetita ta cele mai spectaculoase bratari din margele. Aveti nevoie de guta sau panglica pe care sa introduceti margelele si de cat mai multe elemente decorative colorate, astfel incat sa creati modele care sa se asorteze la toate tinutele fetitei tale. Cand va plictisiti de confectionat bratari, puteti trece la asamblat coliere din margele sau material textil, accesorizate cu paiete, considerate foarte la moda in acest sezon.

7. Bentita sclipicioasa

De ce sa cumperi fetitei tale bentite deja accesorizate cu elemente stralucitoare, cand ii poti lasa placerea de a le decora chiar ea. Pune-i la dispozitie paiete si pietre stralucitoare si incurajeaz-o sa imbrace suprafata bentitei dupa bunul plac, ca un mic designer vestimentar. Doar ea o va purta, nu-i asa?

8. Jucarie de plus stralucitoare

Nu trebuie sa dati iama in magazine pentru a cauta jucarii de plus stralucitoare, care sa atraga atentia copilului. Trebuie doar sa aruncati un ochi in cosul cu jucarii al copilului si sa alegeti cateva "victime", pentru a le transforma in vedete sclipitoare.

9. Brose sau agrafe de par sclipitoare

Nu doar colierele si bratarile sunt accesorii vestimentare dupa care sclipesc ochii fetitei tale. Aceeasi atentie o va oferi si agrafelor de par sau broselor. Cu cat sunt mai stralucitoare, cu atat sunt mai atractive pentru ea. Transformati toate agrafele si brosele simple din colectia copilului in "bijuterii" sclipitoare si pretioase. Folositi margelute, paiete si praf de sclipici pentru a le accesoriza si a le oferi un aspect deosebit.

Citeste si despre