5 jucarii pentru dintisorii bebelusului

| | Actualizat: 2016-06-16 17:47:36

In momentul in care ii apar primii dintisori, undeva intre 3 si 6 luni, micutul tau va deveni agitat, va plange si chiar va face febra. Reactiile lui de iritabilitate si agitatie sunt cauzate de durerea pe care o resimte in momentul in care dintisorii incearca sa "sparga" gingiutele sensibile, pentru a iesi la suprafata. In acele momente, copilul va avea instinctul de a roade tot timpul cate ceva pentru a-si alina durerile: va duce des mana la gurita, va musca din paturica sau din hainutele care-i sunt la indemana etc. Este indicat sa ai pregatite cateva jucarioare speciale pentru ameliorarea acestor dureri incomode, care-i afecteaza buna dispozitie.

1. Jucarie pentru dentitie pestisor

Jucaria in forma de pestisor este conceputa special pentru a se adapta manutelor si guritei copilului si pentru a masa delicat gingiile, cu scopul de a mai reduce din dureri.

 

Pret: 35 lei

Toyshow.ro

2. Iepuras cu inel de dentitie

Iata una dintre cele mai simpatice jucarii pentru dintisorii copilului. Este vorba de un iepuras colorat si vesel, dotat cu inel de dentitie pentru calmarea durerilor din timpul aparitiei dintisorilor. Realizat dintr-un material moale si non-toxic si dotat nu doar cu inelul pentru dinti, dar si cu zornaitoare galagioase, iepurasul este o jucarie care va intra rapid in topul preferintelor micutului tau.

 

Pret: 56 lei

Tookie.ro

3. Inel dentitie forma biberon

O varianta mai putin "impopotonata" a inelelor de dentitie pentru bebelusi este cea sub forma de biberon. Imitand forma unei suzete, jucaria este familiara guritei lui si acesta se descurca mai bine cu rontairea ei. Pe suprafata formei de biberon exista cateva denivelari sau proeminente, care au un rol esential in masarea gingiilor si, implicit, in calmarea durerilor.

 

Pret: 9 lei

Ibebe.ro

4. Cheita dentitie

Un alt tip de jucarie pentru dintisori la care ai putea apela este cheita pentru dentitie. Aceasta este conceputa pe post de zornaitoare, dar are atasate mai multe cheite, care au rolul unor inele de dentitie.

 

Pret: 36 lei

Elfbebe.ro

5. Inel gingival forma manuta

Se pare ca jucariile de dentitie in forma de manuta sunt mai apreciate si mai usor de manipulat de copiii mici. Umplute cu apa sterilizata si create dintr-un material moale si "prietenos" cu gingiile sensibile ale bebelusului, inelele de dentitie contribuie la combaterea rapida a durerilor si disconfortului din timpul eruptiei dentare.

 

Pret: 3,5 lei

babybuum.ro

Citeste si despre