8 proiecte pentru peretii camerei copilului pe care le puteti face singuri

| | Actualizat: 2013-06-05 16:48:55

Decorarea peretilor din camera copilului reprezinta un truc cu ajutorul caruia poti oferi o amprenta personala dormitorului si poti da o nota vesela si colorata incaperii. Daca decoratiunile sau crafturile agatate pe pereti sunt creatiile tale sau ale copilului, camera micutului tau va capata un aspect original, iar atmosfera va fi foarte primitoare. Iata cateva proiecte simple si idei creative pentru peretii camerei copilului pe care le puteti face impreuna!

1. Picturi cu stampile sau amprente

Stampilele sau amprentele pe care copilul le facea frecvent pe hartie din fructe si legume sau chiar cu propriile manute sau talpici pot deveni un element decorativ spectaculos de perete. Alege un carton de dimeniuni ceva mai maricele. Apoi, cauta obiecte de diferite forme. Impregnati-le cu vopsea si apoi stampilati-le pe carton, din loc in loc. Adauga si amprentele mainilor tale si ale copilului pe plansa. Inrameaza apoi creatia si agat-o pe perete. Accentul original si amprenta personala a lucrarii vor impresiona pana si cel mai pretentios designer de interior.

2. Colectie de masinute sau papusi

Copilul tau are o colectie numeroasa de masinute sau papusi de dimensiuni asemanatoare? Aduna-le la un loc sau lipeste-le pe un carton imens, in pozitii cat mai diferite. Inrameaza apoi cartonul si agata-l pe unul dintre peretii camerei copilului. Este o idee interesanta de a expune colectia si o metoda de economisire a spatiului.

3. Roiuri de fluturi

Copilul tau este pasionat de fluturi? Acestia apar in toate desenele si decoratiunile pe care le face? Atunci merita un loc special in ansamblul decorativ al peretilor din camera lui. Confectioneaza cu micutul tau tot soiul de fluturi colorati din hartie, de dimensiuni diferite, si apoi lipiti-i pe pereti. Asezati-i in roi, cu capul orientat in aceeasi directie, si la distante asemanatoare, pentru un aspect simetric si armonios.

4. Litera supradimensionata din ziare sau reviste

O litera imensa lipita pe unul dintre peretii camerei copilului s-ar putea sa ofere un aspect interesant dormitorului. Alegeti prima litera cu care incepe prenumele copilului si incepeti sa o confectionati, la o scara mai mare, din carton. Decorati-o dupa bunul plac. O puteti "impacheta" in lana din mai multe culori sau in hartie de ziare sau reviste colorate, pentru un efect mai spectaculos.

5. Parada de ponei pe perete

Daca micutul tau nu este fanul fluturilor desfasurati pe perete, poate poneii i se par mai interesanti pentru decorare. Acestia pot deveni cu usurinta elemente decorative pentru perete daca sunt decupati din plastic sau carton si accesorizati corespunzator. Pot fi asezati in parada si lipiti direct pe perete.

6. Peisaj din natura pictat direct pe perete

De ce sa va mai incurcati cu desene sau picturi pe panze si cu inramarea lor, cand puteti trece la realizarea unei capodopere artistice direct pe perete? Folositi-va de hartie glasata colorata, pensule si vopsele nontoxice pentru a picta peisajul dorit. Puteti realiza un camp cu soare, nori sau o livada, in functie de dorintele si ideile micutului tau.

7. Tablouri cu elemente grafice

Elementele grafice au un impact vizual puternic si spectaculos atunci cand sunt folosite in decorarea peretilor unei camere. Iar daca este vorba de dormitorul copilului, folosirea unor nuante vesele pentru pictarea literelor, cifrelor sau a altor insemne realizate pe carton si inramate reprezinta o idee foarte draguta.

8. Tablouri cu buline colorate de mari dimensiuni

Copilul mic adora bulinele, fie ca sunt imprimate pe haine, colorate in desene sau... lipite pe pereti. Un proiect simpatic de lucru manual pe care il poti realiza impreuna cu copilul consta in pictarea unor panze cu buline colorate, de dimensiuni diferite si suprapuse pe alocuri, inramarea lor si agatarea pe perete.

Citeste si despre