Invatam sa comunicam

Abilitatile de comunicare ale copilului la gradinita Gradinita este un bun prilej pentru ca cel mic sa se obisnuiasca intr-o comunitate de copii si sa invete sa-si dezvolte abilitatile de comunicare, astfel incat atunci cand ajunge la scoala sa fie deja pregatit si sa nu aiba dificultati de intelegere sau comunicare.

Parerea psihologului
Pune la cale activitati ce ajuta la imbunatatirea comunicarii: citeste-i povesti cu un grad mai mare de dificultate decat cel cu care este el obisnuit.

Invatam sa gasim solutii

Dezvolta abilitatea copilului de a vorbi in public Vorbitul in public face parte din dezvoltarea increderii in sine, asa ca iti vei invata copilului doua lucruri in acelasi timp. Rolul parintilor in dezvoltarea abilitatilor de a vorbi in public ale copilului devine primordial, in conditiile in care in gradinitele si scolile noastre nu exista ore speciale pentru invatarea acestor lucruri.

Parerea psihologului
Dupa modul cum se joaca, observam daca un copil este mai inventiv, mai activ in joc, daca poate sau nu surprinde solutii noi, ingenioase.

Invatam sa fim spontani si creativi

Stimuleaza creativitatea copilului tau Creativitatea il va ajuta pe cel mic mai departe in viata. Un copil creativ, nu va fugi de situatiile noi in care este pus, ci va incerca mereu sa gaseasca noi si noi solutii. Creativitatea pretinde interactiune si comunicare.

Parerea psihologului
Dezvoltand potentialul creativ al copilului, il ajuti sa fie increzator in abordarea experientelor noi si provocatoare. In loc sa se teama si sa respinga astfel de experiente, el lanseaza ipoteze, testeaza pana cand obtine rezultatul mai bun.

Invatam cum se invata

Copilul tau invata sa invete Notiunile de baza se fixeaza usor prin jocuri. Aduna de prin casa lucruri obisnuite: fructe, legume, obiecte de uz casnic, iar apoi discutati despre forma, culoarea, mirosul sau textura fiecaruia. Jucati-va cu apa in baie, pentru a studia efectul de plutire si de scufundare, folosind diverse obiecte.

Parerea psihologului
Nu exista o modalitate perfecta de invatare, dar este important sa gasesti modalitatea potrivita de invatare pentru fiecare copil.

Invatam diferenta dintre bine si rau

Copiii invata sa aprecieze valorile Cand ne referim la invataturile oferite copiilor ne gandim adesea la educatia religioasa sau la sfaturile cu privire la ajutorarea persoanelor din jur. Totusi, nu ne dam seama ca orice copil invata din fiecare experienta simpla prin care trece.

Parerea psihologului
Copiii invata sa aprecieze valorile prin interactiunea zilnica dintre ei si parintii lor. Exemplificarea si motivarea sunt unelte minunate in educarea copiilor.

Invatam sa ne dezvoltam prin miscare

Jocul si miscarea in dezvoltarea copilului "Minte sanatoasa in corp sanatos" spune un proverb latin. Miscarea influenteaza nu doar dezvoltarea fizica a copilului, ci si dezvoltarea creierului, a abilitatilor de invatare si socializare.

Parerea psihologului
Exercitiile fizice le solicita copiilor forta si indemanarea. Dupa motto-ul: "Minte sanatoasa in corp sanatos", trebuie sa obisnuim copiii de mici sa faca sport.

Alegeti plansa care va place mai mult cu Manny Iscusitul si prietenii sai, colorati-o frumos si apoi incarcati-o
in concurs!

Oda pentru Disney Channel Oda pentru Disney Channel