Jocul si miscarea in dezvoltarea copilului

Rating:

Articolul a fost votat de 6 persoane

manny iscusitulPentru a-i oferi copilului tau un bun inceput in viata, este important sa il obisnuiesti sa faca miscare zilnic. De fapt, miscarea, fie prin joc, fie prin exercitii fizice, ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a copilului tau, la fel ca spalatul pe dinti.

 

"Minte sanatoasa in corp sanatos" spune un proverb latin. Miscarea influenteaza nu doar dezvoltarea fizica a copilului, ci si dezvoltarea creierului, a abilitatilor de invatare si socializare.

 

Se spune ca cei mici sunt nascuti pentru miscare. Dar, chiar si asa, daca nu vad in familie obiceiul de a face miscare cat mai des, se vor obisnui si ei sa nu faca prea multa miscare. Ceea ce este important pentru tine, ca parinte, va fi important si pentru copilul tau.

 

Dincolo de a fi un bun exemplu pentru copilul tau, tot de tine depinde sa te asiguri ca are spatiul, timpul si oportunitatile necesare pentru a face miscare si a se juca. Iar daca locuiesti intr-un apartament, probabil va fi ceva mai dificil sa gasesti mereu locuri de joaca la indemana pentru tine si copilul tau.

 

Tu poti fi cel mai potrivit si cel mai drag partener de joaca al copilului tau. Demonstreaza-i ca joaca este la fel de importanta si pentru tine cum este pentru el. Unde mai pui ca ai astfel ocazia sa faci si tu miscare.

 

Oricat ti-ar placea sa "dai in mintea copiilor" si sa te joci, ofera-i copilului ocazia sa se joace si singur si cu alti copii.

 

Nu uita sa inveti copilul sa respire corect in timpul miscarii fizice.

 

Exercitiile fizice le solicita copiilor forta si indemanarea si vei observa cum, treptat, ei au tot mai multa energie.

 

Manny Iscusitul si prietenii sai din serialul de desene animate sunt mari fani ai miscarii, cu totii fiind foarte indemanatici, abilitate dezvoltata tot prin miscare.

 

Iata cateva jocuri simple pe care le poti face cu copilul tau fie in casa, fie afara:

 

  • Inainte, mars! Improviza-ti o parada in jurul casei sau un jurul mesei din bucatarie. Echipati-va cu sepci, palarii si jucarii muzicale sau castroane si linguri de lemn cu care sa bateti cadenta.

 

  • Prinde balonul de sapun! Fie ca alegi sa cumperi un recipient special pentru facut baloane, fie ca faceti chiar voi un amestec de apa cu sampon, gel de dus sau spuma de baie, va veti distra copios in incercarea de a prinde cat mai multe baloane.

 

  • Toata lumea danseaza! Pune muzica preferata de copilul tau si distrati-va pe ritmuri de dans.

 

Iti mai amintesti ce te jucai cand erai si tu copil? Toate acele jocuri trebuie sa le experimentezi si cu copiii tai. Noi iti dam doar un exemplu care sa iti trezeasca amintiri si sa te ajute sa-ti amintesti:

 

Rezistenta,

pace si cadenta,
cine nu mai poate,
o mana la spate!


Rezistenta,

pace si cadenta,
cine nu mai poate,
doua maini la spate!

 

Rezistenta,

pace si cadenta,
cine nu mai poate,
capul sus pe spate!

 

Rezistenta,

pace si cadenta,
cine nu mai poate,
un picior la spate!

 

Rezistenta,

pace si cadenta,
cine nu mai poate,
doua picioare la spate!


Articole din aceeasi categorie:
Nevoia de miscare la copii
Jocuri in apa pentru copilul tau
Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tau?

Recomanda acest articol:

Recomanda pe Yahoo! Recomanda pe email!
Oda pentru Disney Channel Oda pentru Disney Channel