Copilul tau invata sa invete

Rating:

Articolul a fost votat de 3 persoane

handy mannyPoti dezvolta capacitatea de invatare a copilului prin jocuri care stimuleaza gandirea complexa. Manny Iscusitul spune ca cel mic poate deveni mai ager la minte prin exercitii de stimulare a intelectului.

 

Incurajeaza copilul sa isi exprime gandurile in cuvinte, sa vorbeasca pe cat posibil si, mai ales, fa-ti timp sa ii asculti. Timpul petrecut cu cel mic poate fi transformat usor in sesiuni de invatare daca abordezi lucrurile ca pe un joc nou.

 

Pentru ca un copil sa aiba capacitate marita de invatare, mintea sa trebuie "lucrata", sa aiba asimilate cunostinte si experiente pentru a putea face conexiuni logice. Cu cat gandirea sa (concreta: cunoastere, intelegere si aplicare; critica: analiza, sinteza si evaluare) este mai complexa, cu atat mai usor ii va fi la scoala si in viata.

 

Invatam din jocuri

 

Notiunile de baza se fixeaza usor prin jocuri. Aduna de prin casa lucruri obisnuite: fructe, legume, obiecte de uz casnic, iar apoi discutati despre forma, culoarea, mirosul sau textura fiecaruia. Jucati-va cu apa in baie, pentru a studia efectul de plutire si de scufundare, folosind diverse obiecte si substante (barcuta de hartie, de jucarie, dop de pluta, ulei, ciocolata, frunze etc.)

 

Sa ne jucam impreuna cu cei mici amestecand culori intre ele sau sa reproducem sunetele unui xilofon utilizand mai multe borcane cu nivele diferite de apa in ele, sa ii lasam pe cei mici sa rezolve singuri mici probleme, fara ajutor de care nu au nevoie sau sa le dam la indemana plastilina si cubulete, pentru a le stimula fantezia – toate pot fi actiuni aparent neinsemnate, dar din toate copilul invata lucruri care ii vor folosi mai tarziu in viata.

 

Aceste tipuri de activitati, alaturi de toata sustinerea si dragostea parintilor, vor ascuti mintea copilului, ajutandu-l sa se dezvolte corect din punct de vedere mental.

 

Daca nu exista alte presiuni sau lucruri care sa il limiteze sau sa il inhibe, cel mic va prinde foarte repede toate notiunile cu care intra in contact. De cele mai multe ori, copii sar peste anumite etape ale gandirii, deoarece invata sa faca foarte rapid conexiunile logice – invata mai repede decat ne-am astepta!

 

Parintii, modele pentru copii

 

Parintii sunt modele in viata pentru copii, care vor invata sa se poarte si sa faca unele lucruri exact ca parintii lor. Tocmai din acest motiv, Manny Iscusitul ne sfatuieste sa fim calmi, sa ii sustinem pe copii si sa abordam lucruile in mod pozitiv.

 

Invata copilul ce inseamna sinceritatea, nu il lasa sa trisese sa fie lenes in nicio privinta. Personalitatea pe care o va dezvolta si valorile morale pe care le va asimila depind in mare parte de felul in care parintii il invata sa fie.


Articole din aceeasi categorie:
Invatam despre litere, numere si culori
Prietenia se invata?
Motivatia pentru a invata

Recomanda acest articol:

Recomanda pe Yahoo! Recomanda pe email!
Oda pentru Disney Channel Oda pentru Disney Channel