Viata bate filmul. Un cuplu si-a recuperat copilul biologic, dupa ce clinica de fertilizare a incurcat embrionii

| | Actualizat: 2022-01-27 11:58:50

Experienta de a deveni parinti, dupa indelungi incercari, s-a transformat intr-un cosmar pentru Alexander si Daphna Cardinale, un cuplu din Los Angeles. Asta pentru ca, la clinica unde au facut fertilizarea in vitro s-a produs o eroare care i-a dat complet peste cap.

Lui Daphna i-a fost implantat, din greseala, un alt embrion. Cei doi parinti si-au dat seama ca este ceva in neregula inca de cand s-a nascut bebelusul, deoarece acesta avea trasaturi care nu le semanau deloc. In paralel, embrionul lor a fost implatat altei femei care a facut fertilizare la clinica in aceeasi perioada. Banuiala s-a confirmat in urma testelor genetice, iar cand s-au convins ca aveau dreptate, Alexander si Daphna si celalalt cuplu au facut schimb de bebelusi. Desigur ca intreaga intamplare i-a afectat emotional si a umbrit bucuria nasterii bebelusului lor, iar acum cei doi cer daune morale clinicii unde au efectuat fertilizarea.

Banuielile au inceput inca de la nastere

Sotii Cardinale visau sa aiba doi copii si incercau de ceva vreme sa conceapa un fratior sau o surioara pentru fiica lor de cinci ani. Vazand ca nu reusesc pe cale naturala, s-au hotarat sa apeleze la o clinica de reproducere umana asistata din Los Angeles. Cuplul a facut fertilizarea folosind propriul material genetic, iar la a doua incercare, Daphna a ramas insarcintata.

In septembrie 2019 a venit pe lume bebelusul, insa imediat ce proaspatul tatic a vazut fetita, si-a dat seama ca ceva nu este in regula. Copilul avea tenul si parul foarte inchise la culoare si nu semana deloc cu fetita lor mai mare. Sotia lui s-a atasat din prima clipa de micuta nou-nascuta si nu parea deranjata ca nu ii seamana. Banuielile tatalui s-au adancit in momentul in care si familia si prietenii au comentat pe seama faptului ca bebelusul nu seamana deloc cu parintii sai. La doua luni de la nasterea micutei, au decis sa faca un test ADN care le-a confirmat temerile: fetita pe care Daphna o purtase in pantece si o nascuse nu era a lor.

„Rezultatele testului au fost socante. Am simtit cum incaperea se micsoreaza si am ametit. Am ramas mult timp in acea stare” - au marturisit cei doi soti, intr-un filmulet postat de avocatul lor pe YouTube.

Atunci cand au vazut ca niciunul dintre ei nu este parintele copilei, au inceput sa se gandeasca ce sa faca. Au angajat un avocat pentru a afla ce s-a intamplat cu embrionul lor si asa au aflat ca aceste ii fusese implantat altei femei, care a nascut tot o fetita, la o saptamana dupa Daphna.

Copiii au revenit legal la părinții lor biologici

Momentul a fost sfasietor si pentru celalalt cuplu, cand a aflat ca fetita pe care o cresteau nu era sange din sangele lor. Parintii au luat legatura si au inceput sa isi trimita reciproc fotografii cu bebelusii, apoi sa se intalneasca si fizic. Atunci au luat decizia de a schimba copiii in mod legal, pentru ca fiecare fetita sa fie crescuta de parintii biologici.

„Prima data cand am intalnit-o pe Zoe, fiica mea biologica, avea aproape patru luni. Pierdusem deja perioada sarcinii, experienta nasterii ei, faza de nou-nascuta si primele luni de viata. Inima mea era sfasiata si pentru cealalta familie pentru ca, pe de-o parte ne castigam copilul, pe de alta parte, pierdeam un copil. Nu gasesc cuvintele pentru a descrie durerea pe care am simtit-o”, a povestit Daphna.

Cel mai greu a fost insa pentru sotii Cardinale sa ii explice situatia fetitei lor de cinci ani, care nu intelegea de ce are o alta surioara, dupa ce se atasase de bebelusul nascut si crescut pana la varsta de patru luni de mama ei.

Cuplul s-a confruntat, potrivit spuselor avocatului, cu stari de depresie si anxietate si tulburare de stres post-traumatic in lunile care au urmat. Acelasi lucru l-a patit si celalalt cuplu, care a dorit sa isi pastreze anonimatul. Cu toate acestea, cele doua familii pastreaza legatura, se vad des si chiar au sarbatorit impreuna zilele de nastere ale fetitelor.

Sotii Cardinale au decis sa dea in judecata clinica din California unde au facut fertilizarea, precum si laboratorul de embrionologie pentru greseala care le-a schimbat viata. Cei doi cer daune morale pentru suferinta provocata si spera ca nicio familie sa nu mai treaca prin asa ceva vreodata.

FOTO: bebesymas.com/captura youtube

Citeste si despre