Medicul epidemiolog Andreea Moldovan: "Personal, cred ca nu vom putea sa deschidem scolile pe 8 februarie"

| | Actualizat: 2021-01-11 11:14:58

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca elevii vor continua cursurile online pana pe 8 februarie, cand s-ar dori reintoarcerea fizica a copiilor in scoli. Totul va depinde insa de evolutia epidemiologica. 

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, este de parere ca nu va fi posibila reintoarcearea fizica a elevilor in scoli nici dupa 8 februarie. 

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua in functie de evolutia epidemiologica din urmatoarele doua saptamani, dar trendul e usor crescator. Ramane de vazut ce va fi. Peste o saptamana vom sti impactul Craciunului si Anului nou la noi in tara”, a spus Andreea Moldovan.

„Planurile de redeschidere a scolilor sunt in stadiul de evaluare, se discuta ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, cresa, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot sa va dau un raspuns in acest moment pentru ca ceea ce se intampla in urmatoarele doua saptamani va duce la decizia redeschiderii sau mentinerii inchise a scolilor in data de 8 februarie. Ceea ce suntem constienti e ca situatia de scoala online nu e de cea mai buna calitate, din acest motiv profesorii au fost inclusi in grupa prioritara de vaccinare, tocmai ca sa protejam aceasta categorie, dar vom putea sa dam un raspuns pe problema scolii cam peste o saptamana – 10 zile”, a spus ea.

„Ar fi gresit sa spun ca eu cred ca se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred ca nu vom putea sa le deschidem la acea data. Mi-as dori sa le deschidem, si eu sunt mama, dar sincera sa fiu nu cred ca s-ar putea deschide in 8 februarie”, a adaugat secretarul de stat.

Citeste si despre