Romanca de 12 ani, acceptata in organizatia Mensa. A avut un scor urias la testul IQ

| | Actualizat: 2019-04-08 11:46:37

Are doar 12 ani si a fost acceptata in Mensa, organizatia care selecteaza persoanele cu coeficient de inteligenta exceptional, din toata lumea.

Timeea Petrescu a obtinut la testul IQ 162 de puncte, un scor considerat extrem de ridicat. In orgazinatie se intra cu 140.

Timeea s-a nascut la Craiova, dar traieste de la varsta de patru ani, in Londra, orasul in care parintii sai au o afacere.

Aproape o suta de elevi ai scolii au fost supusi testelor organizatiei Mensa. Doar sapte au trecut testul, printre care si Timeea.

"Au dat un test si ea l-a trecut foarte bine, fata de ceilalti colegi," a spus Mihai Petrescu, tatal fetitei, potrivit Observator.

Planuri de viitor

Timeea este pasionata de tot ce tine de Japonia si Coreea de Sud si s-a apucat sa invete singura limbile celor doua tari.

"Citeste foarte mult, foarte, foarte mult. Este pasionata de tot ce inseamna arhitectura, cultura Japoniei si a Coreei de Sud. Vrea sa ajunga in Japonia. Isi doreste sa se faca psiholog sau avocat", a precizat Florentina Petrescu, mama fetei.

Pustoaica isi doreste sa studieze la Oxford sau Cambridge si apoi sa se stabileasca in Statele Unite, Japonia sau Coreea de Sud.

 

Citeste si despre