Soarele de primavara, cat este de periculos?

| | Actualizat: 2009-05-19 00:00:00

Articol scris la sugestia cititoarei noastre

Nicoleta Grigorescu

 

Odata cu soarele bland de primavara vin si problemele cauzate de acesta. Temperaturile de primavara nu sunt nici pe departe la fel de crescute ca cele din miezul verii cand soarele arde cu putere, dar, chiar si asa, trebuie sa-ti iei cateva masuri de precautie atunci cand iesi cu bebelusul afara.

Adesea, in timpul primaverii, pana si cei mai grijulii parinti omit sa-i dea pe cei mici cu crema de protectie solara. Si acest lucru duce adesea la primele arsuri solare ale sezonului. Avand in vedere ca fiecare arsura solara creste riscul de cancer de piele, chiar si una singura este prea mult.

Asa ca ai grija sa-i aplici bebelusului crema de protectie solara de fiecare data cand iesi cu el afara, chiar daca temperatura nu pare sa fie prea ridicata si soarele prea puternic.

Noi iti recomandam Crema de Protectie Solara pentru Bebelusi de la NIVEA Baby cu FPS 30. Aceasta protejeaza eficient impotriva arsurilor solare si a efectului negativ indus de actiunea razelor UV.

Vitamina E si mineralele continute de aceasta crema nu patrund in piele, formand o pelicula protectoare la suprafata, oferind protectie ridicata impotriva razelor UV.

Aplica crema de protectie solara intr-un strat subtire cu 30-45 de minute inainte de a iesi afara si reaplica apoi la fiecare 2 ore sau mai des daca cel mic intra in apa sau transpira mai mult.

Iata cateva sfaturi in plus pentru a-ti proteja bebelusul de razele nocive ale soarelui:

• Imbraca-l cu haine protectoare: o palariuta, pantaloni lungi din material subtire, bluzite subtirele cu maneci lungi. Nu uita insa ca cele mai multe haine ofera un factor de protectie de doar 5 pana la 9, asa ca soarele inca iti poate produce batai de cap, chiar si atunci cand bebelusul este imbracat.

• Limiteaza expunerea bebelusului la soare in intervalul orar 10-16, cand razele sunt cele mai puternice.

• Foloseste crema de protectie solara zilnic, chiar daca este timp noros. Majoritatea radiatiilor solare trec de nori si pot cauza arsuri.

• Bebelusii mai mici de 6 luni ar trebui tinuti departe de razele soarelui. Ideal ar fi ca atunci cand iesi cu bebelusul afara sa cauti locurile cu umbra: copaci, umbrele etc.

Citeste si despre