8 motive pentru care iti va fi dor de sarcina

| | Actualizat: 2012-07-26 16:38:23

Chiar daca perioada sarcinii este presarata cu simptome stanjenitoare si momente mai putin placute, exista o multime de amintiri frumoase si avantaje carora o sa le duci dorul dupa ce nasti. Dincolo de greturile matinale, burtica incomoda sau ingrasare, sunt multe experiente interesante pe care aceasta perioada minunata din viata ta ti le daruieste. Iata cateva dintre ele!

1. Stralucirea de sarcina

Stralucirea data de sarcina este o afectiune comuna a pielii care apare la multe gravidute. Simptomele ei pot deveni adevarate avantaje pentru frumusetea ta. Afectiunea iti face pielea mai stralucitoare si estompeaza problemele tenului, ridurile sau cearcanele de sub ochi. In aceasta situatie, sarcina poate deveni "crema miraculoasa" a tenului tau, chiar daca afectiunea este temporara si manifestarile dispar destul de rapid dupa nastere.

2. Hainutele confortabile

Poate ca nu iti placea foarte mult cum iti stateau cand erai imbracata cu ele sau nu erau cele mai la moda modele de hainute, insa confortul si lejeritatea pe care ti le ofereau erau extrem de placute. Dupa nastere, cand reincepi sa urci pe tocuri si sa te imbraci in bluze mulate si fuste stramte, poti constata, brusc, ca duci dorul fustelor sau rochiilor largi si vaporoase sau salopetelor extrem de comode.

3. Rasfatul

Ca orice graviduta, probabil ca esti rasfatata de toti cei din jur si acestia nu mai stiu cum sa iti faca pe plac, sa te complimenteze si sa te ajute sa te descurci cu treburile de prin casa, si nu numai. Nu exista pofta pe care cei din jur sa nu ti-o satisfaca si te simti atat de bine in aceasta postura. Dupa nastere, rasfatul cu care ai fost coplesita noua luni dispare ca prin minune si incep adevaratele responsabilitati si griji - legate de bebelusul pe care l-ai adus pe lume si nu numai. Profita de tot alintul pe care il primesti in sarcina, caci s-ar putea sa nu te mai intalnesti cu el curand.

4. Loviturile din burtica

Unul dintre momentele memorabile ale sarcinii este cel in care simti pentru prima oara cum loveste bebelusul in burtica ta. Sunt senzatii si emotii unice si coplesitoare, pe care ai ocazia sa le traiesti cateva luni bune si carora le vei simti lipsa. Amuzante si memorabile sunt si momentele in care fatul sughita in burtica ta!

5. Parul si unghiile

La fel cum tenul poate avea de beneficiat in sarcina, si unghiile si parul sunt pe lista transformarilor care pot fi benefice pentru frumusetea ta. Schimbarile hormonale din sarcina au tendinta sa intareasca unghiile si firul de par si sa ii redea stralucirea de altadata.

6. Somn... de voie

In ce perioada a vietii mai ai ocazia sa dormi si sa lenevesti la fel de mult ca atunci cand esti insarcinata? Nu ai agenda in care sa iti programezi pana si orele de somn sau de relaxare, ci poti sa faci tot ce iti pofteste inima, ba chiar si sa dormi de mai multe ori pe zi.

7. Amabilitatea oamenilor

Doar atunci cand esti graviduta ai parte de o cantitate generoasa de politete din partea oamenilor din jur. Burtica ta este ca un magnet pentru bunavointa lor si reuseste sa scoata tot ce e mai bun din ei. Gravidutele au multe avantaje, in special in spatii publice - primesc rapid loc in mijloacele de transport in comun, li se deschid toate usile, au casa speciala la care merg in hipermarket-uri si prioritate la cozi etc.

8. Mancatul... fara remuscari

Cand a fost ultima perioada in care ai consumat ce alimente ai vrut, fara nicio remuscare? Cel mai probabil ca in sarcina! Restul perioadelor sunt dominate de diete de slabit si tentative de sport, cu intentia de a scapa de kilogramele in plus sau de a te mentine in forma. Sarcina este perioada de care iti vei aminti cu mare drag, deoarece toate barierele alimentare se ridica si ai ocazia sa gusti, macar un pic, chiar si din cele mai nesanatoase si calorice alimente. Nu abuza insa si incearca sa iti creezi un meniu echilibrat, chiar daca esti gravida! Tu de ce momente iti vei aduce aminte cu drag in sarcina si carora le vei duce lipsa cel mai mult? Impartaseste-ne experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre