Sos de zarzavat

| | Actualizat: 2013-04-15 21:16:45

Sosul de zarzavat este dressingul ideal pentru fripturi. Se prepara usor, iar ingredientele pe care trebuie sa le folosesti sunt foarte ieftine. Asa ca poti face o retete foarte gustoasa, care nu te va pune nici la mari cheltuieli.

Timp de preparare

  20 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 morcov mic

1 legatura de patrunjel

1 pastarnac

1 telina

3 linguri bulion

5-6 rosii mari

3-4 cepe

1 cartof

4 linguri ulei

50 ml vin

sare

1 foaie dafin

ienibahar

Mod de preparare

Rade sau taie marunt ceapa, morcovul, pastarnaculm telina, rosiile decojite, cartoful si pune-le intr-o craticioara cu putin ulei si apa. Lasa-le se inabuse bine.

Cand sunt aproape fierte adauga sare, daca mai este nevoie, foia de dafin si ienibaharul. Pentru a fi cat mai fin, trece sosul prin sita si fierbe-l putin cu vin, pana cand acesta se evapora.

Citeste si despre