Mujdei cu rosii

| | Actualizat: 2012-08-01 16:47:57

Mujdeiul de usturoi cu rosii se foloseste langa diverse preparate la gratar, legume coapte sau peste. Se pregateste foarte simplu si are un gust deosebit, mai ales daca ai folosit rosii de tara.

Foto: indianthali.com

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

6 rosii

6 catei usturoi

marar

patrunjel

sare

1 lingurita ulei

Mod de preparare

Spala rosiile, apoi da-le pe razatoarea mare, piseaza usturoiul, iar verdeturile toaca-le cat mai fin.

Pune toate ingredientele intr-un castron, adauga sarea si putin ulei si amesteca sosul foarte bine.

Pastreaza sosul la rece pana in momentul servirii.

Trucuri

Pentru a obtine un sos picant, poti adauga si un ardei iute, tocat marunt.

Daca iti place usturoiul verde, poti inlocui cateii de usturoi cu cateva fire de usturoi verde, tocat cat mai fin.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre