Salata de vinete de post

| | Actualizat: 2012-03-01 18:07:59

Fie ca iti doresti sa respecti traditiile si sa tii postul dinaintea Pastelui, fie ca vrei sa mananci mai sanatos, noi iti oferim reteta unei salate iubite de toata lumea.

Timp de preparare

50 de minute

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg de vinete

1 ceapa mica

30 ml ulei

sare

piper

patrunjel verde (optional)

Mod de preparare

Coace vinetele pe plita, in cuptor sau pe gratar pana cand coaja incepe sa se arda, iar miezul acestora se va inmuia.

 

Curata apoi vinetele si lasa miezul la scurs, intr-o sita.

Toaca miezul, scurs bine de zeama lasata, cu ajutorul unui satar de lemn. Amesteca pasta obtinuta cu ceapa tocata cubulete marunte, apoi incorporeaza uleiul, in fir subtire, ca la maioneza.

Asezoneaza cu sare si piper, iar la final decoreaza cu frunze de patrunjel proaspat.

Trucuri

Nu folosi instrumente metalice pentru a toca vinetele, deoarece acestea oxideaza. Vinetele vor capata un gust amarui si o culoare inchisa, neplacuta.

Poti folosi vinete congelate in locul celor proaspete. Se lasa mai intai la dezghetat, apoi se scurg de apa si se pregatesc ca in explicatiile de mai sus.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre