Prajitura cu sfecla, de post

| | Actualizat: 2012-04-12 16:53:06

Ai nevoie de o reteta noua pentru un desert delicios de post? Poti pregati o delicioasa prajitura cu sfecla!

Foto: blueapron.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

250 g faina

250 g zahar

100 ml ulei

1/2 kg sfecla fiarta

100 g ciocolata fara lapte, de post

1 plic praf de copt

1 esenta vanilie

sare

Mod de preparare

Mixeaza cu ajutorul unui blender sfecla, pana obtii un piure fin. Amesteca piureul cu zahar, toarna uleiul in fir subtire, adauga esenta de vanilie si ciocolata topita.

Incorporeaza faina, praful de copt si un praf de sare. Omogenizeaza aluatul, apoi toarna-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa prajitura la copt, timp de 35 de minute, la foc mediu.

Verifica daca prajitura este coapta, cu ajutorul unei scobitori.

Trucuri

Adauga stafide si merisoare hidratate in apa calduta in aluatul de prajitura, pentru un gust deosebit.

Serveste prajitura pudrata cu zahar.

Citeste si despre