Placinta cu spanac, de post

| | Actualizat: 2012-03-26 12:28:24

Pentru o cina deliciosa si sanatoasa in perioada postului iti oferim reteta de placinta cu spanac.

Foto: littlebirdcatering.co.uk

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 pachet foi de placinta (cumparate)

800 g spanac congelat

2 legaturi ceapa verde

1 legatura marar

sare

piper

80 ml ulei

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa sarata pune spanacul la fiert, care se pune abia in momentul in care apa clocoteste. Dupa ce spanacul este fiert, lasa-l la scurs, intr-o strecuratoare.

Intre timp pregateste restul umpluturii. Astfel, ceapa spalata si curatata o pui la calit in uleiul incins, apoi adauga spanacul scurs si tocat marunt si verdeata.

Unge o tava incapatoare cu ulei, pune in ea 4-5 foi de placinta, toarna umplutura de spanac, iar la final acopera cu inca 4-5 foi de placinta si unge placinta cu putin ulei.

Da tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute.

Trucuri

Inteapa placinta cu o furculita, inainte de a o baga la cuptor, ca sa ajuti sa iasa aburul din umplutura.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre