Ouale rosii de Paste

| | Actualizat: 2013-03-20 12:18:10

Ingrediente

oua

vopsea pentru vopsit oua

Mod de preparare

Ouale se spala cu apa calda, apoi se sterg cu un prosop curat. Se pun la fiert in apa rece, putin sarata. Cand incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba.

Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cand clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece.

Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvante. Se pot picta apoi cu diferite motive, dupa dorinta si talentul fiecaruia.

Cand sunt gata se lustruiesc cu o bucata de panza inmuiata in ulei sau cu o bucatica de slanina.

Ouale se pot mai pot decora cu frunze de patrunjel, de marar sau trifoi.

Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta.

Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Partea de coaja acoperita cu frunza va ramane nevopsita. La sfarsit se lustruiesc si acestea.

Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza.

Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.

Citeste si despre