Stelute cu cascaval

| | Actualizat: 2016-12-21 14:43:46

Stim ca de Sarbatori ai vrea sa iti rasfeti familia si prietenii dragi cu preparate delicioase. Pe langa meniul traditional, din care nu trebuie sa lipseasca savuroasele sarmale, salata de boeuf racoritoare si cozonacul rumen, aseaza pe masa de Craicun cateva gustari festive.

In loc sa le cumperi din comert, rezerva-ti cateva minute pentru o reteta simpla si rapida de stelute cu cascaval. Se prepara atat de usor, incat iti poti ruga copilul sa te ajute! Cu siguranta se va declara incantat de rezultatul final!

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente

  • o foaie de aluat pentru foietaj (sau 320 grame de aluat facut in casa);
  • o cana de cascaval ras (poti alege parmezan, cascaval afumat, emmantaler sau clasic, in functie de preferinte);
  • faina;
  • 2 linguri de lapte;
  • seminte sau mirodenii pentru decorarea stelutelor, la final. Iti recomandam mac, susan sau oregano uscat.

Mod de preparare

1. Intinde aluatul si presara cascaval ras pe jumatate din suprafata (nu folosi tot cascavalul caci vei mai avea nevoie de acest ingredient si la final, pentru a presara peste stelute). Apoi, impatureste aluatul;

2. Presara putina faina pe blatul de lucru si, cu un facalet, intinde bine aluatul umplut cu cascaval, pana cand obtii o foaie subtire;

3. Ca sa obtii formele de stelute, foloseste forme speciale, pe care le gasesti in mai toate supermarketurile, mai ales acum in prag de Sarbatori. Iti poti lasa copilul sa se ocupe de aceasta parte, care cu siguranta il va fascina;

4. A venit timpul pregatesti cuptorul si tava in care se va coace aluatul. Incalzeste cuptorul la 180-200 grade si, in timp ce ajunge la temperatura potrivita, aseaza hartie de copt pe tava;

5. Pune stelutele pe tava si unge-le cu putin lapte. Apoi, presara peste ele cascavalul ras care ti-a mai ramas si semintele sau mirodeniile preferate (mac, susan, oregano etc.);

6. Lasa stelutele sa se coaca in jur de 10-12 minute, pana devin rumene si capata o nuanta aurie. La final, aseaza-le pe un platou si invita-ti familia sa le devoreze cat sunt calde.

Pofta buna!

Sursa: bbcgoodfood.com

Citeste si despre