Sos de miere cu capsuni

| | Actualizat: 2013-02-15 12:31:43

Sosul de miere cu capsuni este usor de preparat, gustos si aromat. Este ideal pentru clatite si pandispanuri.

Timp de preparare

 30 de minute  

Dificultate

 Usor  

Ingrediente

1 kg de capsuni

50 ml miere

10 grame zahar

esenta de vanilie

coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Combina 200 grame de capsuni tocate cu mierea, coaja de lamaie si vanilia intr-o cratita. Lasa pe foc pana cand da in clocot, dupa care da focul mai mic si mai lasa sa fiarba timp de 10 minute.

In acest stadiu trebuie sa obtii un sos consistent. Lasa apoi totul sa se raceasca. Cand sosul s-a racit, adauga inca 200 de grame de capsuni si amesteca bine cu un blender.

Da apoi sosul la rece pentru cateva ore. Amesteca restul de capsuni cu zaharul si adauga peste sos. Mixeaza bine si mai lasa la rece pentru 10 minute.

Sosul de miere si capsuni se serveste cu diverse deserturi. Poate fi consumat si cu pandispan si paine cu unt.

Tipul bucatariei

Bucatarie internationala

Citeste si despre