Papanasi prajiti

| | Actualizat: 2013-10-18 14:30:43

Sunt gustosi, aromati si foarte usor de preparat, asa ca incearca si tu sa pregatesti familiei tale niste papanasi prajiti savurosi.

Timp de preparare

30 min  

Dificultate

usor  

Ingrediente

300 g branza de vaci

2 oua

3 linguri de faina

20 g unt

200 ml ulei

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

sare

Mod de preparare

Amesteca intr-un castron mare branza de vaci maruntita, ouale batute, faina, sarea, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si untul, pana cand obtii o compozitie omogena. Formeaza apoi gogosi de dimensiuni mai mari sau mai mici, in functie de preferinta, trece-le prin faina, apoi prajeste-le aproximativ 2 minute pe ambele parti, pana cand capata o nuanta aurie.

Scoate-le pe un servetel de bucatarie, ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi serveste-le cu zahar pudra, smantana sau dulceata de visine ori fructe de padure.

Citeste si despre