Zacusca

| | Actualizat: 2012-09-17 10:31:46

Zacusca este un preparat pe baza de legume, foarte popular in bucataria romaneasca, dar si in bucataria tarilor vecine.

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

5 kg de vinete

4 kg ardei capia

3 kg gogosari

1 kg morcov

1,5 kg ceapa

1 litru de ulei

1 litru de suc de rosii

foi de dafin

sare

Mod de preparare

Pune la copt vinetele, ardeii si gogosarii.

Legumele se intorc pe toate partile, pentru a se coace cat mai bine.

Cand ardeii si gogosarii sunt gata, se presoara cu putina sare si apoi se curata de coaja, codite si cotoare.

Vinetele se lasa la scurs, apoi se curata de coaja si codite.

Legumele se dau apoi prin masina de tocat carne.

Se toaca marunt ceapa, morcovul se curata si se dau pe razatoarea mare. Se calesc impreuna in 1/2 l de ulei. Dupa 5 minute, se adauga restul de ulei, sucul de rosii si legumele tocate.

Se adauga frunzele de dafin si si se lasa la foc mic, timp de aproximativ 3 ore, pana cand uleiul se ridica la suprafata.

La final se adauga sare dupa gust.

Borcanele se sterilizeaza in cuptor. Se invelesc apoi in paturi si se lasa o zi, dupa care se depoziteaza in camara.

Citeste si despre