Rulourile de zucchini la cuptor sunt o alegere perfecta pentru un pranz usor sau o cina savuroasa, atunci cand vrei sa mananci sanatos fara sa renunti la gust. Combina textura fina a zucchini-ului cu crema de ricotta si parmezan, sosul aromat de rosii si mozzarella topita, rezultand un preparat apetisant, satios si plin de savoare mediteraneana. Este o reteta simpla, dar spectaculoasa, ideala atat pentru familie, cat si pentru musafiri.
Ingrediente:
-
2 bucati zucchini
-
100 g sos de rosii
-
150 g branza ricotta
-
10 g parmezan ras
-
2 catei usturoi
-
busuioc
-
oregano
-
sare
-
piper
-
200 g branza mozzarella
-
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
-
Spala bine zucchini si taie-i pe lungime in felii subtiri, folosind un cutit bine ascutit sau o mandolina. Presara putina sare si lasa-i deoparte cateva minute pentru a elimina excesul de apa.
-
Intr-un bol, amesteca ricotta cu parmezanul ras, busuiocul tocat, oregano, sare si piper.
-
Pe fiecare felie de zucchini pune cate o lingurita din umplutura de branza si ruleaza cu grija.
-
Intr-o tava termorezistenta, unge baza cu ulei de masline si toarna sosul de rosii.
-
Asaza rulourile de zucchini in tava, unul langa altul. Presara deasupra mozzarella rasa si, daca doresti, putin parmezan suplimentar.
-
Da tava la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute, pana cand mozzarella se topeste si capata o crusta aurie.
Se servesc calde, cu extra sos de rosii sau cu o salata proaspata alaturi.
Sursa foto: freepik.com