Rosii pe gratar

| | Actualizat: 2013-08-08 14:30:37

Rosiile pe gratar se pot servi ca garnitura langa diverse fripturi sau alte legume.

Foto: simplebites.net

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

10 rosii, taiate pe jumatate

1 lingura ulei de masline

3 catei de usturoi, tocati

1 lingurita sare

piper

100 g parmezan (optional)

Mod de preparare

Incinge gratarul si unge-l usor cu putin ulei. Stropeste cu ulei partea taiata a rosiilor, apoi presara pe ea usturoi, sare si piper.

Aseaza rosiile pe gratar cu partea taiata in jos si lasa-le sa se coaca in jur de 4 minute, pana cand incep sa aiba zone innegrite. Intoarce-le, apoi lasa-le pe gratar inca 3 minute. Partea unsa cu ulei si usturoi ar trebui sa arate aurie.

Aseaza rosiile coapte pe un platou, apoi poti presara peste ele parmezanul ras.

Serveste rosiile calde sau reci, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre