Risotto cu dovlecei

| | Actualizat: 2025-07-28 11:02:00

Risotto-ul cu dovlecei este o reteta delicata si cremoasa, ideala pentru mesele in familie, inclusiv pentru cei mici. Datorita texturii moi si gustului bland, poate fi introdus treptat si in alimentatia copiilor mai mari de 1 an. Este o alegere sanatoasa si gustoasa, perfecta pentru parinti care isi doresc un pranz rapid si nutritiv, dar si pentru copii care incep sa exploreze gusturi noi.

Ingrediente (pentru 2-3 portii):

  • 200 g orez pentru risotto (tip Arborio)

  • 1 lingura ulei de masline

  • 30 g unt

  • 1 ceapa rosie (sau galbena) tocata marunt

  • 70 ml vin alb sec

  • 500 ml supa clara de legume, fierbinte

  • 100 g dovlecel (zucchini) taiat cubulete mici

  • 40 g parmezan ras (fin sau grosier)

  • sare, dupa gust

  • piper proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Incinge uleiul impreuna cu untul intr-o tigaie adanca sau o cratita cu fund gros.

  2. Caleste ceapa la foc mic pana devine translucida (nu trebuie sa se rumeneasca).

  3. Adauga orezul si amesteca 1-2 minute, pana cand devine usor lucios.

  4. Toarna vinul si amesteca pana cand se evapora complet.

  5. Incepe sa adaugi supa fierbinte, cate un polonic o data, amestecand constant. Asteapta ca orezul sa absoarba lichidul inainte sa adaugi urmatorul polonic.

  6. Dupa 10 minute de gatire, adauga dovlecelul taiat cubulete mici si continua sa adaugi supa treptat.

  7. Cand orezul este fiert "al dente", iar textura este cremoasa, opreste focul.

  8. Adauga parmezanul ras, sare si piper dupa gust. Amesteca bine si lasa acoperit 2 minute inainte de servire.

Sursa: www.divainbucatarie.ro

Sursa foto: freepik

Citeste si despre