Pui vanatoresc, pe placul pofticiosilor

| | Actualizat: 2014-02-28 16:09:26

Reteta de fata o am dintr-o revista! Mi s-a parut delicioasa inca de atunci, o prepar destul de des si este o sarbatoare la masa de fiecare data!

Avem deci nevoie de:

  • un pui sau doar copanele de pui (5-6 copanele, sau 3-4 pulpe) in functie de marimea familiei
  • 200 ml ulei
  • 4 -5 catei de usturoi
  • 2 linguri otet sau zeama de lamaie
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina alba
  • 1 legatura patrunjel verde (sau uscat)
  • sare si piper supa gust

Cureti puiul si il portionezi (sau pregatesti copanelele). Il prajesti apoi in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit, sarezi carnea, o piperezi si o acoperi cu apa sau cu zeama de supa (poti pune o jumatate de cub knorr).

Clocotesti supa un sfert de ora. Amesteci smantana cu faina si cu cateii de usturoi dati pe razatoarea mica sau tocati marunt. Dai puiul deoparte, iei putin din apa clocotita si torni peste compozitia cu faina, amesteci, apoi torni totul in oala. Dai la foc mic si lasi sa mai dea cateva clocote. Dupa ce ai strins focul, torni zeama de lamaie sau otetul. Pui si patrunjelul tocat.

Puiul vanatoresc se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata. Aceasta mancare se poate prepara chiar si cu pui ramas de la o friptura facuta la cuptor (eu asa mai fac) si este foarte rapid de preparat, si delicios! Mult spor.

Citeste si despre