Pastrav cu ciuperci, la cuptor

| | Actualizat: 2012-06-06 16:47:46

Pestele la cuptor se pregateste destul de simplu, iar daca ii imbogatesti gustul cu un sos de ciuperci, toata familia se va aduna in jurul mesei.

Timp de preparare

50 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pastrav (1,3 kg-1,5 kg)

1/2 kg ciuperci

2 linguri unt

1 ceasca smantana lichida

100 g cascaval ras

sare

piper

Mod de preparare

Curata bine pestele, apoi taie-l bucati potrivite, eliminand capul si coada.

Spala ciupercile si taie-le felii groase, apoi pune-le la calit, in putin unt. Potriveste ciupercile de gust, adaugand sare.

Unge o forma termorezistenta cu untul ramas, aseaza alternativ peste, smantana, ciuperci si cascaval. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.

Pune pestele la copt, la foc mediu (175 de grade), circa 40 de minute.

Trucuri

Serveste pestele cu un vin alb demisec alaturi.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre