Paste de primavara

| | Actualizat: 2015-01-13 17:16:46

Vrei sa profiti la maxim de timpul liber si zilele frumoase de primavara? Atunci pregateste aceasta reteta de paste, care nu te va tine in bucatarie mai mult de o jumatate de ora.

Foto: gofolic.wordpress.com

Timp de preparare

25 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 punga paste preferate (400 g)

sare

2 linguri ulei de masline

2-3 buchetele brocoli

1 ardei gras

150 g mazare congelata sau proaspata

1 legatura chives (cepsoare) sau patrunjel

piper (proaspat)

100 g parmezan

Mod de preparare

Fierbe mai intai pastele, in apa clocotita cu sare, potrivit timpului indicat pe ambalaj. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare (tip wok) pune 1 lingura de ulei de masline, apoi, cand acesta este incins, adauga buchetele de brocoli si lasa-le la calit, cam 5 minute.

Adauga apoi ardeiul gras, taiat fasii, caleste-le impreuna 3-4 minute si, la final, pune mazarea si chivesul taiata marunt (sau patrunjelul) si mai lasa pe aragaz, la foc mic, 4 minute.

Intr-un bol incapator, pune pastele fierte si scurse de apa, legumele calite si potriveste de gust cu sare, piper proaspat macinat si o lingura de ulei de masline.

Presara parmezan ras si serveste pastele calde.

Trucuri

Pentru a obtine paste al dente, reduceti timpul de fierbere cu 2 minute fata de cat este specificat pe ambalaj.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 591

Citeste si despre