Musaca de dovlecei

| | Actualizat: 2012-07-27 10:15:38

Fiindca este sezonul dovleceilor, noi va propunem o reteta satioasa, pe placul intregii familii.

Foto: bucatarul.ro

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

4 dovlecei

5 cartofi

200 g mozarella

100 g nuca

150 g nuca macinata

50 g unt

70 g ricotta

2 linguri smantana

parmezan

sare

oregano

Mod de preparare

Spala cartofii in apa cu sare, apoi lasa-i la scurs si la racit.

Spala dovleceii, taie-i rondele si condimenteaza-i cu sare. Lasa-i la scurs intr-o sita.

Tapeteaza o tava cu unt si pesmet, in care asezi alternativ rondele de dovlecei si rondele de cartofi. Dupa ce s-a umplut tava, adauga nuca pisata, mozarella rasa si smantana frecata cu ricotta.

Pune musacaua la copt, circa 25 de minute, la foc mic spre mediu.

Scoate musacaua dupa ce s-a rumenit usor, apoi serveste-o cu parmezan ras deasupra si frunzulite de oregano.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre