Mancare de urzici cu usturoi

| | Actualizat: 2012-04-09 18:24:13

Mancarea de urzici cu usturoi este un preparat sanatos si extrem de gustos! Iata o reteta simpla, pe care o poti prepara pentru intreaga familie!

Foto: wikinut.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 kg urzici

4 linguri de faina

2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui

4-5 catei de usturoi

sare

lapte

Mod de preparare

Cuarata urzicile cu manusile, pentru a evita sa te intepi. Spala-le si pune-le la fiert, cam 10-15 minute. Scurge-le bine, dar nu arunca zeama. Toaca urzicile foarte marunt sau baga-le la blender.

Pune uleiul cu faina la incins. Dupa ce s-a incins amestecul, adauga treptat urzicile, amestecand continuu. Pentru a mai subtia mancarea se adauga o cana de lapte si, daca mai este nevoie, putina zeama. Trebuie sa aiba o textura asemanatoare cu ciulamaua.

Pune sare, dupa gust, si dupa ce o iei de pe foc, adauga usturoiul tocat marunt.

Trucuri

Se serveste cu mamaliguta calda sau oua prajite ochiuri.

In cazul in care tii post, inlocuieste laptele cu zeama de la urzici si nu mai pune oua prajite.

Bea zeama ramasa in care au fiert urzicile, deoarece este foarte sanatoasa pentru organism.

Valori nutritonale per 100 g

Calorii: 98

Grasimi: 4 g

Carbohidrati; 10.8 g

Proteine: 4.9 g

Citeste si despre