Chiftele marinate

| | Actualizat: 2012-06-14 11:54:28

Chiftelutele marinate sunt foarte gustoase si spornice.

Foto: ardei-iute.ro

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru chiftele

1 kg carne (amestec)

1 ceapa mare

100 grame faina

miez de paine

1 cana supa de carne

6 catei de usturoi

2 oua mari

1 lingura patrunjel tocat

sare

piper

grasime, pentru prajire

Pentru sos

2 linguri ulei

50 grame de unt

1 ceapa

3 catei de usturoi

1 cana de rosii tocate

2 linguri de pasta de tomate

1 lingura de faina

800 ml apa

1 lingura rasa de zahar

1 lingurita busuioc tocat

sare

piper

Mod de preparare

Pregateste mai intai chiftelutele, apoi pastreaza-le la cald, pana prepari sosul de rosii.

Curata ceapa si usturoiul, apoi pune-le la calit in uleiul incins.

Adauga faina si rumeneste-o usor, pune rosiile, zaharul si amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Stinge sosul obtinut cu 700-800 ml de apa.

Adauga busuiocul si lasa sosul sa fiarba 15 minute, pana cand vezi ca s-a legat. Asezoneaza cu sare, piper si zahar si adauga untul.

Pune chiftelutele in acest sos, lasa sa dea un clocot si opreste sosul.

Acopera chiftelutele si lasa-le in sos circa 30 de minute inainte de servire.

Trucuri

Serveste chiftlelutele cu garnitura de piure si salata de castraveti acri.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre