Primavara ne aduce mereu pofta de retete simple, dar pline de savoare, care sa ii bucure pe cei mici si mari deopotriva. Cartofii noi cu telemea si ceapa verde la cuptor sunt o alegere perfecta pentru o masa in familie – crocanti la exterior, moi la interior si cu un gust care aduce aminte de mesele de acasa, din copilarie. Reteta este usor de pregatit, din ingrediente accesibile si poate fi servita atat ca fel principal, cat si ca garnitura. In plus, este ideala pentru copii, fiind gustoasa si hranitoare.
Cartofi noi cu telemea si ceapa verde la cuptor – o reteta simpla, gustoasa si perfecta pentru cina sau pranz, alaturi de cei dragi.
Ingrediente:
-
1,5 kg cartofi noi
-
200 g telemea
-
condimente pentru cartofi (sau un mix de boia, usturoi granulat, piper)
-
rozmarin uscat
-
1 legatura ceapa verde
-
4-5 linguri ulei
-
putina sare
Mod de preparare:
-
Pregateste cartofii: Spala bine cartofii noi si, daca sunt mici, lasa-i intregi. Cei mai mari pot fi taiati in jumatati sau sferturi. Nu este nevoie sa-i cureti de coaja.
-
Asezoneaza: Pune-i intr-un bol si adauga uleiul, condimentele, rozmarinul si un praf de sare. Amesteca bine sa fie toti acoperiti uniform.
-
La cuptor: Pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor, la 200°C, pentru 35-40 de minute, sau pana cand devin aurii si fragezi.
-
Finalizare: Scoate tava din cuptor, presara telemeaua faramitata si ceapa verde taiata rondele peste cartofii fierbinti.
-
Servire: Serveste cald, ca fel principal sau garnitura.
Pofta buna!
Sursa foto: freepik