Cartofi ardelenesti cu smantana

| | Actualizat: 2012-06-04 19:41:20

Retele ardelenesti sunt recunoscute pentru bogatia de arome, dar si numarul mare de calorii. Recomandam astazi cartofii ardelenesti cu smantana.

Foto: carteadebucate.com

Timp de preparare

60 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg cartofi

2 linguri faina

1 ceapa

1/2 lingurita boia dulce

100 ml ulei de floarea soarelui

100 g smantana

2 frunze dafin

1 lingurita otet

sare

piper

Mod de preparare

Curata cartofii de coaja, apoi spala-i in apa rece si taie-i cubulete.

Curata ceapa, spal-o bine si tai-o pestisori.

Caleste ceapa in uleiul incins, adauga cartofii, sare, piper, boia de ardei, foile de dafin si pune totul la fiert cu o jumatate de cana de apa.

Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, adauga faina dizolvata in apa si mai fierbe 5 minute.

Da vasul deoparte, adauga smantana si 1 lingurita de otet.

Serveste cartofii calzi, cu putina verdeata tocata deasupra.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre