Cartofi a la Provence

| | Actualizat: 2012-08-14 10:52:20

Cartofii a la Provence, dupa cum arata chiar si denumirea lor, reprezinta o reteta de cartofi aromati cu ierburi provensale.

Timp de preparare

45 minute  

Dificultate

Usor  

Ingrediente

8-10 cartofi medii

150 ml de smantana

2 linguri de mustar de Dijon

sare

piper

ierburi aromatice de Provence (uscate)

1-2 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spala cartofii, curata-i de coaja si taie-i in sferturi.

Amesteca smantana cu mustarul, sare, piper, usturoi pisat si doua linguri de amestec de ierburi uscate.

Tavaleste bine cartofii prin sosul de smantana, apoi unge o tava termorezistenata cu ulei de masline si toarna cartofii cu sosul in ea.

Pune cartofii la copt, la 180 de grade, circa 35-45 de minute.

Tebuie sa obtii niste cartofi rumeni, bine patrunsi in interior. Serveste cartofii simpli sau ca garnitura langa friptura preferata.

Tipul bucatariei

Franceza

Citeste si despre