Aripioare thailandeze

| | Actualizat: 2012-04-03 14:52:49

Bucataria romaneasca este extrem de versatila si stie sa preia cu repeziciune retetele altor popoare. Asa s-a intamplat si cu aceasta reteta de aripioare thailandeze, care nu se face foarte greu, daca ai toate ingredientele necesare.

Foto: seriouseats.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

8 buc aripioare

4 linguri sos de soia

4 linguri sos de stridii

2 linguri sos dulce-acrisor

2 lingurite ghimbir ras

2 linguri ulei de masline

ulei de floarea-soarelui pentru prajit

Mod de preparare

Spala bine aripioarele si taie-le varfurile.

Taie apoi aripioarele in doua parti, de la incheietura.

Intr-o tigaie incapatoare, pune ulei de floarea-soearelui la incins, apoi adauga aripioarele si lasa-le 15 minute, pana cand devin aurii. Scoate-le pe servete de bucatarie, la scurs.

Intre timp, in alta tigaie pune ulei de masline, adauga ghimbirul, sosul de soia, sosul de stridii si sosul dulce-acrisor. Amestecul rezultat il tii la foc mic, circa 7 minute.

Peste sosul obtinut, care s-a mai ingrosat, pune aripioarele si acopera-le bine cu acest sos.

Trucuri

Serveste aripioarele thailandeze cu salata verde si garnitura de orez.

Nu folosi sare, deoarece sosul de soia este foarte sarat.

Citeste si despre