Compot de pere

| | Actualizat: 2012-08-31 13:59:13

Compotul de pere se poate pregati atat pentru consumul imediat, cat si pentru a fi pastrat in camara, alaturi de alte conserve.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg pere

0,5 kg zahar

2 lamai

1 baton vanilie

Mod de preparare

Alege pere de toamna, din soiuri aromate. Spala fructele si curata-le de coaja. Pentru a nu se inchide la culoare, pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, in care s-a adaugat putina zeama de lamaie.

Fructele curatate se taie in sferturi, apoi se indeparteaza casuta samburilor. Dupa plac, poti lasa bucatile de pere in aceasta forma sau le poti taia cubulete.

Aseaza feliile de pere intr-un vas mare si toarna peste ele un sirop clocotit, preparat dintr-o jumatate de kilogram de zahar si un litru de apa. Acopera vasul si lasa-l sa se raceasca.

Repeta aceeasi operatiune inca o data pana cand perele se inmoaie, apoi pune fructele la borcane, turnand peste ele siropul.

Completeaza cu apa, daca este nevoie, pentru ca fructele sa fie bine acoperite. Adauga la fiecare borcan vanilie sau o coaja de lamaie. Inchide borcanele si sterilizeaza-le.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre