Compot de mere

| | Actualizat: 2012-07-30 16:29:38

Compotul de mere este foarte gustos si poate fi pregatit pentru a fi consumat imediat sau ca si conserva, pentru iarna.

Foto: my.loudclick.net

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

10 mere

1 cana zahar

4-5 cani apa

1 varf de sare

1 betisor scortisoara

Mod de preparare

Spala merele, apoi curata-le de coaja, codite si samburi. Taie-le in sferturi sau cat de marunt vrei.

Intr-o cratita pune apa, zaharul, sarea si scortisoara. Aseaza cratita pe foc si las-o sa dea in clocot.

Adauga merele, acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba la foc mai mic, pana cand merele se inmoaie.

Cu ajutorul unei furculite intoarce merele pe o parte si pe cealalta, astfel incat sa fie patrunse de aroma peste tot.

Ia cratita de pe foc si lasa compotul sa se raceasca.

Trucuri

Daca vrei sa pastrezi compotul pentru iarna, pune-l in borcane sterilizate, apoi da-l la cuptor, la 100 de grade, circa o ora.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre