Compot de dovleac

| | Actualizat: 2012-08-01 15:59:41

Desi pare neobisnuit, dovleacul poate fi folosit si pentru obtinerea unui compot parfumat, extrem de gustos.

Foto: citizenkin.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 kg dovleac

12 linguri zahar tos

2 plicuri zahar vanilat

scortsioara macinata

1 praf de sare

Mod de preparare

Curata dovleacul de coaja si seminte, apoi taie-l cubulete si spala-l in apa rece.

Intr-o cratita incapatoare pune apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea si scortisoara. Aseaza cratita pe foc si las-o sa dea in clocot.

Adauga merele, acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba la foc mai mic, pana cand cuburile de dovleac se inmoaie.

Cu ajutorul unei furculite intoarce feliile de dovleac pe o parte si pe cealalta, astfel incat sa fie patrunse de aroma peste tot.

Ia cratita de pe foc si lasa compotul sa se raceasca.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre