Clatite cu ciuperci

| | Actualizat: 2012-04-17 14:27:05

Clatitele cu ciuperci sunt o varianta simpla de transformare a clasicelor clatite cu dulceata sau ciocolata intr-un preparat satios, servit ca fel principal!

Foto: steffensdinners.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru clatite

1 ou

1 lingura ulei

50 g faina

150 ml lapte

sare

Pentru umplutura

1 ceapa mica

100 ml smantana

1 legatura marar

25 ml vin alb

250 g ciuperci

1 foaie dafin

sare

piper

Mod de preparare

Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.

Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 5-6 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.

Intre timp, prepara si compozitia, amestecand intr-o tigaie ceapa tocata marunt, putin ulei, ciupercile taiate bucati mici, foaia de dafin, putina sare si un varf de piper si stinge cu vin.

Lasa compozitia sa fiarba si sa scada un pic, iar dupa ce o iei de pe foc, adauga mararul tocat marunt si incorporeaza smantana.

Umple clatitele cu amestecul de ciuperci, impacheteaza-le si pune-le intr-un vas de yena, iar apoi baga-le la cuptor, dupa ce le presari cu cascaval.

Tipul bucatariei

romaneasca

Citeste si despre