Ciorba cu perisoare de peste

| | Actualizat: 2012-06-14 13:18:58

Iubitorii de peste vor fi incantati sa afle reteta de ciorba de perisoare de peste.

Timp de preparare

120 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

0,8 kg peste (salau)

1 ceapa

1 morcov

1 ardei gras

1/2 telina

1/2 ceasca orez

4 linguri ulei

1 lingura plina cu bulion

1/2 legatura leustean

1-2 linguri otet/ sau bors

3 l apa

Mod de preparare

Intr-o oala cu 2 litri de apa, pune la fiert legumele spalate si taiate cubulete. Adauga sare si ulei si lasa totul la fiert.

Intre timp curata pestele de oase si piele, apoi da-l prin masina de tocat, de doua ori. Amesteca pestele cu oul, orezul, sare si piper, apoi formeaza perisoarele.

Pune perisoarele la fiert, in oala cu zarzavat.

La final, potriveste ciorba de gust, adaugand bulionul si otetul.

Serveste aceasta ciorba cu leustean proaspat tocat.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre