Ciorba ardeleneasca

| | Actualizat: 2017-08-25 17:46:09

Daca ai pofta de o ciorba gustoasa si sanatoasa, poti opta pentru una ardeleneasca, renumita in toata tara pentru savoarea sa speciala.

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: mediu  

Ingrediente

800 g carne porc

80 g orez

1 morcov mare

2 cepe

1 telina

1 pastarnac

1 radacina patrunjel

2 ardei grasi

250 ml smantana

1 lingura faina

tarhon

1 legatura patrunjel

1 lamaie

2 linguri ulei

sare si piper  

Mod de preparare

Taie carnea de porc si pune-o la fiert 40 de minute si spumeaz-o bine de fiecare data.

Incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste ceapa, morcovul, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ardeiul taiat marunt, aproximativ 7 minute.

Adauga-le apoi peste carne, pune piper si o lingurita de sare si lasa-le sa fiarba 10-15 minute. Intre timp pune la fiert, separat, si orezul.

Freaca bine smantana cu faina si dizolv-o cu putina apa fierbinte din supa. Toarna apoi smantana in supa si amesteca incontinuu. Adauga spre final tarhonul tocat marunt, sucul de la lamaie si mai lasa supa sa fiarba 5 minute la foc mic.

Pune apoi si orezul si serveste-o calda, presarata cu frunze de patrunjel proaspat.

Citeste si despre