Vinete cu usturoi

| | Actualizat: 2012-09-18 10:07:37

Vinetele cu usturoi pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitura, langa o friptura de pasare.

Foto: labonnebouche.wordpress.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 vinete

6 catei usturoi

sare

3 linguri faina

ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Taie vinetele (curatate de coaja in prealabil) in felii groase cam de 1 cm, sareaza-le si pune-le la scurs pentru un sfert de ora.

Sterge-le de apa pe care o lasa, da-le prin faina si pune-le la prajit in ulei foarte bine incins.

Prajeste vinetele pe ambele parti, pana ce devin aurii. Scoate feliile de vanata pe hartie absorbanta si lasa-le sa elimine surplusul de ulei.

Intre timp, pregateste mujdeiul de usturoi.

Marunteste usturoiul si amesteca-l cu putina sare si apa.

Toarna mujdeiul obtinut peste vinete.

Serveste vinetele calde sau reci, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre