Rulouri din foi de lasagna, spanac si ricotta

| | Actualizat: 2025-03-29 09:35:00

Daca esti in cautarea unei retete delicioase si usor de pregatit, rulourile din foi de lasagna cu spanac si ricotta sunt alegerea perfecta. Aceste rulouri sunt o combinatia perfecta de gusturi si texturi: foi de lasagna fragede, umplutura cremoasa de ricotta si spanac, plus sosul bechamel fin, care le face irezistibile. Fie ca vrei sa pregatesti un pranz sau o cina rapida, aceasta reteta va aduce un strop de savoare in orice masa. Incearca-o si lasa-te cucerit de acest preparat simplu, dar cu un gust desavarsit!

Ingrediente:

  • 5 foi de lasagna

  • 150 gr de spanac

  • 250 gr de ricotta

  • 400 gr de sos bechamel

  • 6 linguri de cascaval ras

  • 1 ceapa

  • 3 linguri de pesmet

  • 3 linguri de ulei

  • 125 gr de mozzarella

  • Sare si piper

  • 100 ml de lapte

Pentru bechamel:

  • 400 ml de lapte

  • 25 gr de unt

  • Sare si nucsoara

  • 3 linguri de faina

Mod de preparare:

  1. Pregatirea sosului bechamel: Intr-o cratita, topeste untul, adauga faina si amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adauga treptat laptele, continuand sa amesteci. Lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, apoi adauga sare si nucsoara dupa gust.

  2. Pregatirea umpluturii: Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine aurie. Adauga spanacul tocat si gateste-l pana se inmoaie. Lasa-l sa se raceasca, apoi amesteca-l cu ricotta, 3 linguri de pesmet, sare, piper si cascavalul ras.

  3. Asamblarea rulourilor: Fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi, intinde fiecare foaie pe o suprafata plana, pune umplutura de spanac si ricotta pe fiecare si ruleaza-le.

  4. Montarea intr-un vas de copt: Pune un strat subtire de sos bechamel pe fundul unei tavi de copt, aseaza rulourile si acopera-le cu restul de sos bechamel. Pune mozzarella deasupra si presara pesmetul ramas.

  5. Coacerea: Coace rulourile la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Serveste-le calde, cu un strop de parmezan ras deasupra, daca doresti!

Sursa: www.pofta-buna.com

Sursa foto: freepik

Citeste si despre